permalink

0

Jeg genfinder min form

Efter det sidste, ikke så heldige projekt havde jeg brug for et let projekt, som ville fungere som ikke krævede den store tankevirksomhed. Efter at have set på en bunke forskellige mønstre endte jeg med at vælge et fra bogen Strik – ponchoer, capes, tørklæder og sjaler; nærmere betegnet halsrør med snoning.

Mønster og resultat

For ikke at arbejde på endnu et håbløst projekt, endte jeg med at starte på mønstret 3 gange før jeg var tilfreds. Første forsøg var strikket for stramt, så jeg gik op til 6mm pinde. Andet forsøg var lige bredt nok, så jeg skar 10 maske af i hver side. Ved tredie forsøg var det lige som jeg ville have det.

Strikkeprøver

Jeg er meget tilfreds med resultatet. Det er tykt, men ikke for tykt, og skal nok blive godt når der bliver køligere. Garnet er lidt grovere end jeg foretrækker, men det er ikke noget der går mig på. Farven er fantastisk (desværre kan mit kamera ikke fange den, den blå farve er lysere end de to første billeder og med en hint af grøn i virkeligheden).

Snoninger

  • Mønster: Halsrør med snoninger
  • Garn: Lima fra Hjertegarn
  • Garnforbrug: 4 nøgler
  • Pindstr.: 6mm (rundpind)

På grund af jeg gjorde halsrøret så meget smallere, havde jeg hele to garnnøgler til overs da jeg var færdig. Ravelry to the rescue, og jeg fandt et mønster på et par fine luffer, som var færdige på et par dage. Det ville være synd at sige at jeg glæder mig til vinter, men jeg glæder mig til at bruge dem.

Luffer med snoninger

Jeg ændrede toppen lidt da jeg gerne ville have luffern kortere og fordi jeg ikke syntes så godt om udseende i mønstret. Jeg valgte i stedet for at strikke toppen glat, at strikke den i mønster og at tage ind så at mønstret passede. Jeg tog også ind på hver anden omgang i stedet for på hver tredie.

  • Ravelled: Eugenia’s Mittens
  • Garn: Lima fra Hjertegarn
  • Garnforbrug: 2 nøgler
  • Pindstr.: 5mm (rundpind)

Skriv et svar

Required fields are marked *.